Gör kontoret mer inspirerande

Kala vita väggar är inte speciellt inspirerande, men ändå är det ofta så det blir på kontoret, eftersom ingen känner sig manad att ta tag i saken.

Tyvärr blir vi människor ganska uttråkade och oinspirerade i en kal och steril miljö. Därför kan det vara en god investering att sätta av en eller två eftermiddagar för att gemensamt försöka göra kontoret lite trevligare.

Håll det enkelt

Att fixa till kontoret, så att ni slipper de kala väggarna och får lite mer inspirerande miljö behöver inte alls vara svårt eller dyrt. På nätet finns det gott om butiker som säljer fotografier, prints och olika posters i alla upptänkliga utföranden.

Dela in kontoret i zoner och tänk efter vilken sinnesstämning och därmed vilket färgschema som passar i respektive zon. I konferensrummet kanske ni vill ha lite ljus och starka färger, som bryter av och retar hjärnan, för att skapa inspiration. I fikarummet går det bra att välja lite murrigare färger, för att skapa en mysig och ombonad känsla.

Har ni ett kök på kontoret väljer ni förstås bilder av mat och kreativa köksposters att hänga på väggarna, så att ni kommer i rätt stämning när det är dags för lunch.

Välj individuellt

Om ni är riktigt bortskämda och har egna kontorsrum kan ni gå ett steg längre och låta varje person dekorera sitt rum individuellt.

Sätt av en budget på några hundralappar, som varje person får använda efter eget huvud till att inreda sitt kontor. Det behöver inte vara begränsat till väggdekorationer utan kan mycket väl innefatta mattor och prydnadssaker.

Inspirera varandra

Alla har inte samma talanger och förmågor. Det gäller även inredning. Bjud in varandra till visning av era kontorsrum och hämta inspiration från varandra. Eller ta det hela ett steg längre och arrangera en liten tävling på kontoret, där alla får rösta om vem som lyckats inreda sitt utrymme bäst, med en begränsad budget.
Dela gärna ut ett pris till vinnaren, men håll det på en lagom nivå, så att inte inredningsprojektet tar över helt. Ni har trots allt ett jobb att göra också.