Ersätt de generiska bilderna

Ett enkelt sätt att göra presentationsmaterialet för ditt företag mer unikt är att ersätta de generiska de generiska shutterstock-bilderna på “människor som håller i en telefon på ett kontor” med faktiska foton från ditt företag.

Förutom att bilderna kommer vara unika för dig och ditt företag blir det dessutom ett lätt sätt att sticka ut när du träffar dina kunder på riktigt. Att bli igenkänd från reklammaterialet är det bästa sättet att sticka ut från mängden, då det skapar ett överraskningsmoment eftersom det inte är det kunderna har förväntat sig.

Att låta dina anställda vara med på reklammaterial för företaget är ett bra sätt att visa att du sätter värde på din personal, och tycker att de är de som är bäst lämpade att representera bolaget och dess verksamhet.

Boka en företagsfotograf

Att skapa egna reklambilder är inte ett dugg svårt, även om det krävs en liten aning förberedelse. Boka en företagsfotograf, och diskutera igenom vad du vill att bilderna ska förmedla. Fotografen kontaktar en stylist som diskuterar med dig och fotografen, och hjälper till med input om hur du ska få fram ditt budskap på ett så bra sätt som möjligt.

Därefter ser du till att dina lokaler är välstädade och skrivborden avplockade, samt att de medarbetare som ska vara med på bilderna har följt stylistens råd och rekommendationer. Stylisten kommer troligen även hjälpa till med eventuell makeup för de som ska vara med i närbild, på dagen när bilderna ska tas.

Fotograferingen

Avsätt åtminstone en dag för fotografering. Självklart går det bra att göra det på en helg, om du inte vill störa dina medarbetare under ordinarie arbetstid.

När alla är godkända av stylisten, och kontoret är godkänt av fotografen är det bara att köra igång. Fotografen kommer ge instruktioner inför varje bild, och allt du och dina anställda behöver göra är att följa dem, och försöka ha roligt under tiden.

När fotografen är nöjd med sitt material kommer han eller hon sätta sig på sin kammare och redigera bilderna så att de blir precis som det var tänkt. Därefter kommer du få bilderna på det sätt som ni avtalat – på papper eller digitalt, eller kanske både och.