Gör tavlor av era egna foton

Ett sätt att skaffa ett personligt och unikt kontor är att välja bort de massproducerade tavlorna och printsen som går att köpa lite varstans. Eftersom de är just massproducerade så finns de ju mer eller mindre överallt, och ger ett ganska ointressant och generiskt intryck.

Om du istället låter skriva ut personalens egna foton så kommer ni att få ett mycket mer personligt och intressant kontor. Din personal kommer att påminnas om de roliga tillfällen när bilderna togs varje gång de ser dem, precis som det ju var tänkt när kameran togs fram den där gången.

Utskrifter och förstoringar

Det allra enklaste sättet att dina bilder utskrivna är att ladda ner en app till telefonen, och skriva ut bilderna du har i mobilen.

Om ni köper fotopapper och har en bra skrivare på kontoret så kan ni skriva ut era bilder själv. Oftast behövs också ett bildredigeringsprogram, men det måste inte vara en jätteinvestering och finns ofta redan installerat på någon dator. Det tar lite tid att fixa med, men när ni väl har gjort inställningarna som ni vill ha dem så tar det inte så mycket mer tid.

Vill ni ha större format på bilderna så finns det flera fotosajter där det går att beställa förstoringar av egna bilder. Oftast finns det även ett redigeringsprogram på sajten, så du laddar upp din bild, redigerar den enligt dina önskemål, och beställer en utskrift direkt till företaget. Många sajter har även en varningsfunktion, om det skulle vara så att din bild inte skulle ha hög nog kvalitet för att klara uppförstoringen som det är tänkt, så ni slipper köpa bilder som visar sig inte vara bra när de väl levereras.

Canvastavlor

Ett sätt att variera sin fotokonst på väggarna är att beställa vissa bilder som tryck på canvastavlor. En canvastavla ger ett annat intryck än en bild bakom glas och ram, och det kan vara en snygg omväxling. På de flesta sajter där där det går att beställa utskrifter på papper kan du även beställa utskrifter på canvastavlor. Precis som med förstoringar så finns det flera format att välja mellan, och oftast redigerar du dina bilder på samma sätt som om du skulle fått dem utskrivna på papper.