Rekvisita du kanske inte tänkt på att du behöver

Sist tog vi upp kläder och vad du kan behöva i ditt kostymförråd. Idag har turen kommit till tillbehören. Rekvisitan, alltså.

Om du ägnar hela dagarna åt att åka runt till företag och ta porträttbilder eller foton av deras lokaler och maskiner kanske du inte behöver tänka så mycket på det här, men om du ibland fotar i studio, eller andra sammanhang där uppdraget är lite större än att avbilda folk och byggnader, är det värdefullt att ha ett förråd av bra rekvisita.

Vad som behövs är förstås väldigt varierande. Här tar vi upp några exempel på vad som kan vara bra att tänka på.

Företagsmiljö

För att ta bra genrebilder i företagsmiljö behöver du saker som finns på kontor. Alla har mobiltelefoner numer, så det behöver du kanske inte skaffa, men andra småsaker som bärbara datorer och surfplattor kan ofta komma väl till pass, liksom kaffekoppar, snygga vattenkaraffer och glas.

När det gäller elektronik måste det inte vara nya grejer eller alls utrustning som fungerar. Se bara till att allting är lagom anonymt och inte ser för gammalt ut. Tar du mycket studiobilder kan du komplettera med whiteboard, blädderblock och flexibla möbler. Allt detta är saker som du kan använda till annat när du inte fotograferar.

Industri

Ett verktygsbälte med verktyg, en bygghjälm och någon uttjänt skruvdragare är en bra början när du ska ta bilder med industriprofil. Kombinera med bygghjälmar och en trappstege. En kommunikationsradio ger precis rätt intryck. Det finns billiga modeller, som inte ser alltför gräsliga ut, att köpa i elektronikhandeln.

När det gäller industrimiljö kan det vara svårt att få till rätt bakgrund i studion, men har du bara allt du behöver är det inte omöjligt att låna någon byggarbetsplats eller fabrik som bakgrund.

Hipsterlooken

Det är knappast någonting obskyrt med hipsterlooken längre. Var man än tittar är det svårt att inte känna sig omgiven av folk som ser ut som skogshuggare från förr.

Skägget och flanellskjortan gör mannen numer, men för den rätta känslan krävs korrekt rekvisita. Köp in en rejäl yxa, några klassiska pluntor och komplettera med en huggkubb så är du på rätt spår.

Sammanfattning

Vilken rekvisita just du behöver är i sista hand en fråga om vilken typ av uppdrag du har. När det gäller att förmedla rätt känsla går det att göra mycket med enkla medel och förhoppningsvis har vi gett dig lite inspiration när det gäller dina egna rekvisitaval i framtiden.