Så fixar du bra genrebilder

Ett stort bibliotek med genrebilder är en klok investering att göra. Med snabb och lätt tillgång till genrebilder kan du enkelt skapa det mesta du behöver för att presentera företag, projekt och produkter utan att behöva lägga extra tid på att ta specifika bilder.

Avsätt tid för fotografering, och skaffa rekvisita – köp löshår clips, glasögon, huvudbonader och kanske några peruker. Sedan är det bara att be några anställda att ta med sig några uppsättningar kläder var, och så är du redo för att börja.

Planera dina bilder

Med en bra plan över vad du vill förmedla med bilderna kommer det gå snabbare och smidigare att få till dem. Tänk igenom vilken ytterligare rekvisita du behöver – datorer, mobiltelefoner, konferensrum, entréer, växter och så vidare. Är det gemensamma utrymmen du har tänkt använda, var noga med att boka dem så de säkert är tillgängliga för dig.

När du gör din bildplanering är det också viktigt att tänka igenom vilka modeller du har tänkt använda, och vilken typ av klädsel du vill att de ska ha. Berätta också för modellerna vad du vill att de har med sig för kläder och eventuellt skor. Glöm inte att boka ett rum där de kan byta om och förvara alla saker.

Var extra noga med att ha modeller med flera utseenden, för att få till diversitet i bilderna.

Under fotograferingen

Använd dig av din plan! Sätt upp den så att den är synlig för modellerna, så de också vet hur du har tänkt. Gå igenom kläderna som modellerna har haft med sig, och kontrollera så att de stämmer med dina förväntningar. Komplettera annars, alternativt planera om.

För att få ut maximalt av dina modeller är det smart att ta samma bild men med flera olika konstellationer av personer. Det är ju ett genrebibliotek du har tänkt dig bygga upp, och det är bra att ha flera olika varianter av samma bild att välja mellan.

För att hålla alla på någorlunda gott humör under arbetets gång är det smart att se till att det finns kaffe och smågodis att tillgå. Ett fruktfat gör också underverk för humöret på alla inblandade.