Uppgradera till bättre utrustning snabbare

Som fotograf på väg uppåt i karriären är det ett ständigt jagande för att hålla sig med den senaste utrustningen. Inte bara proffsfotografer har det här problemet. Även många ambitiösa hobbyfotografer känner ofta behov av bättre och nyare utrustning, med fler finesser.

Att ha det senaste i kamera- och utrustningsväg kostar. Det är stora pengar som behövs och många gånger sätter verkligheten käppar i hjulet för den som vill fotografera med det senaste. Av ekonomiska skäl tvingas du gå ned en, två eller tre nivåer i utrustning för att alls ha råd.

Det finns dock några genvägar som du kan använda dig av för att snabbare nå utrustningstoppen eller åtminstone komma lite närmare.

Köp begagnat

Det låter lite trist förstås, att inte ha råd med ny utrustning, men om du kan bortse från det och istället fokusera på vad det möjliggör så kommer du säkert att ändra dig.

Kameratillverkarna gör allt de kan för att ständigt komma med nya, bättre kamerahus, blixtar och objektiv och det finns en hel del människor som både har råd, möjlighet och viljan att ständigt uppgradera. Det ger dig med något mindre budget stora möjligheter att köpa, inte det senaste, men det näst senaste, till närmast otroliga priser.

Vissa fotobutiker erbjuder egna inbytesprogram. De köper helt enkelt begagnad fotoutrustning när kunderna uppgraderar och säljer den sedan vidare till andra kunder. När du köper begagnat av en välkänd fotobutik kan du vara säker på att du får bra grejer, eftersom de går igenom och servar allt begagnat innan det säljs vidare.

Det går förstås också att köpa begagnad utrustning direkt av andra fotografer via annonser på webben, men då måste du själv se till att testa och kontrollera allting noggrant, så du inte köper grisen i säcken.

Köp på avbetalning

Att köpa på avbetalning har sina sidor, men om du har inkomsten och vet att du kommer att tjäna på att uppgradera din fotoutrustning kan det vara en bra idé. Ofta kan din fotobutik hjälpa dig med avbetalningsköp, men det kan vara värt att jämföra lite och till exempel titta på tjänster från till exempel Zensum AB, där du många gånger kan hitta bättre erbjudanden.