Gör bildbanken lite roligare med actionbilder

Alla företag har dem i sin bildbank – Ansiktsbilder av personalen och i synnerhet ledningen. Många har också bilder av produkter och tillverkningen. Vissa har till och med tagit bilder från konferensrum där det ser ut som om ni är kreativa tillsammans.

Men det blir snabbt ganska tråkigt och intressant att titta på, eftersom det är precis samma bilder som alla andra företag också har. Då kan det vara bra att tänka annorlunda och fotografera personalen ur ett ovanligt perspektiv.

Ta ut personalen på en annorlunda temadag och låt en proffsfotograf fånga dem i farten, så får ni snabbt och lätt ihop en bra samling med härliga actionbilder.

Utgå från vad ni redan har

Det finns ingen anledning att krångla till det för sig. Gillar VD:n att springa? Sätt på honom eller henne löparkläderna och ta härliga bilder från en fejkad löprunda? Har ni någon som åker inlines? Kanske finns det personer som tar sig till jobbet på en snabb elmoppe.

I många fall behöver ni inte anstränga er så länge för att få ihop bra bilder på personalen i rörelse, men behövs det går det alltid att komplettera. Låna ihop ett par cyklar så får ni bra bilder även på de som inte har någon fartfylld hobby, eller ta er till en lekplats med gungställningar, så blir bilderna mer lekfulla

Välj rätt väder och kläder

Hösten är den perfekta årstiden för att göra den här typen av fotojobb. Försök hitta en dag med lagom mulet väder men utan regn och se till att alla klär sig rätt, i starka men inte skrikiga färger, så får ni härligt färgglada bilder, där det är personerna och inte omgivningen som sticker ut.

Ytterkläder i starka färger är en bra grund att stå på. Komplettera sedan gärna med att ta med ett rejält förråd av halsdukar, mössor, vantar och sjalar i varierande färger, så får ni fantastiska accenter.

Se också till att hålla stämningen uppe och bjud gärna på tilltugg och varma drycker, så att alla är glada och nöjda och ingen fryser, så blir er fotosession inte bara ett tillfälle att få bra bilder utan också ett trevligt tillfälle att umgås på jobbet.