Hitta nya kunder som fotograf

En av utmaningarna när man jobbar som fotograf är att hitta nya kunder och klienter. En naturlig väg att hitta nya kunder på är den organiska växt som sker när nöjda kunder berättar för sina vänner och bekanta hur nöjda de är med jobbet du utförde åt dem. För att maximera den möjligheten kan du alltid nämna lite i förbigående att du skulle uppskatta om de ville sprida ordet och du kan även ge dem några visitkort som de kan ge till sina vänner. Det leder oss vidare till nästa tips…

Gör snygga och unika visitkort som folk blir imponerade av och som de gärna delar med sig av till sina vänner och kollegor. Det finns olika tjänster man kan använda sig av på nätet som erbjuder ovanliga format – som helt kvadratiska kort – och speciella tryckeffekter i guld och silver. Ladda upp ett gäng av dina personliga favoritfoton och använd dem som framsida på dina visitkort för att genast visa dina prospekt hur skicklig du är med kameralinsen! Om du har fotat exempelvis ett spa hotell så är det ett perfekt läge för dig att använda dem när du skapar dina visitkort – kom bara ihåg att fråga kunden först.

Locka till dig nya kunder med en snygg hemsida och tänk efter på vilka typer av kunder du är ute efter och vart du kan hitta dem. Det finns många där ute som behöver proffsiga foton, till exempel frilansare som gör hemsidor, nya företag som behöver broschyrer och andra typer av marknadsföringsmaterial. Var kreativ – lycka till!