Julklappsångest? Ge bort elegant fotokonst

Om det börjar kännas lite stressigt med julklapparna nu när december snabbt flyger förbi våra snopna miner vill vi gärna påminna er om att ni sitter på ett skatt – era fotografier. Det är möjligt att ni har fina foton på era vänner och familjemedlemmar som bara har hamnat i en digital mapp på någons dator. Varför inte skriva ut några foton på fint fotopapper, rama in och ge bort fina fotografier till jul?

Det är busenkelt att beställa prints av sina egna fotografier på nätet. Lägg till text, beskär, rotera, lägg på effekter och redigera bilden med några enkla klick. Välj vilken storlek du vill ha, om du vill ha en matt, satin eller glossig yta och lägg till en ram om du vill. Det blir jättesnyggt med fotografiska prints.

Man kan också köpa snygga svartvita tavlor på nätet om man inte har några passande fotografier, men vi misstänker att ni har en del schyssta foton som förtjänar mer uppmärksamhet. Du ska inte vara blyg att dela med dig av dina talanger och ge julklappar som du själv har skapat. Var stolt över din kreativitet. Vem vet, de kanske blir inspirerade att göra något kreativt och du kan säkert lära dem några tricks på kameran.

Om inramade foton inte känns helt rätt kan du också göra fotoböcker, vilket är lite mer diskret eftersom de inte tar upp någon plats på väggen. Skapa en fotobok på nätet med utvalda foton på vänner och bekanta för en fin julklapp detta år.