Några av världens största fotografer

De flesta kan nämna en handfull världskända målare om någon frågar, som Dali, Matisse och Georgia O’Keeffe, men vilka är världens främsta fotografer? Konstvärldens mest hyllade fotografer inkluderar Annie Leibovitz, Ansel Adams, Diane Arbus, Alfred Stieglitz, och Dorothea Lange. Alfred Stieglitz var gift med Georgia O’Keeffe och tillsammans utgjorde de ett magiskt och magnetiskt par på konstscenen i New York i början på 1900-talet. Ett av hans kändaste fotografier är ett foto på Georgia O’Keeffes händer som togs år 1917.

Diane Arbus är känd för sina intima fotografier av människor som höll till i utkanten av samhället. Hennes kända verk inkluderar porträtt på transvestiter, prostituerade, dvärgar, jättar och fattiga människor i husvagnar och i städernas slumområden. Man kan säga att hon ägnade sig åt att lyfta fram de som ingen annars såg och gav de bortglömda och utstötta en plats i rampljuset. Hennes stil var väldigt opretentiös och okonstlad, vilket vi ser allt mindre av i dessa dagar.

Annie Leibovitz en amerikansk porträttfotograf som i princip är raka motsatsen till Diane Arbus. Leibovitz har arbetat för stora tidningar som Vogue och Rolling Stone och hon är känd för sina kändisporträtt. Ansel Adams fokuserade på naturens skönhet och hans underbara svartvita fotografier på nationalparker är helt fantastiska. Han har alltid varit en stor inspiration när det gäller naturfotografi och även om jag inte har någon nationalpark där jag bor är det alltid givande att skildra trädgårdens skönhet. Snygga trädgårdsmöbler hittar du här om du vill snygga till det inför sommaren.