Ta hand om insidan lika mycket som utsidan

Att vara medveten om och ta hand om sin insida är lika viktigt som när det gäller utsidan, det alltså både för ens egen kropp och när det kommer till ett företags insida och utsida. Bilder med bra kvalité och tillfredsställande motiv är bra för att porträttera och framställa företagets utsida. Men på insidan är det inredning på kontoret, medarbetare och sådant som kunderna inte ser som är viktigt. Och för att företaget ska vara hållbart och en bra arbetsplats är det viktigt att tänka på både in- och utsida.

Fasaden ska inte bara visas

Bilder på hemsidor, reklam i annonser, sociala medier och liknande kan ge en härlig bild och fasad av att ett företag är hur bra som helst. Men i verkligheten kanske det är helt tvärtom. För dig som jobbar på ett företag eller har ett eget företag är det viktigt att den här fasaden inte bara finns i bilderna, utan även i själva företagsgrunden såväl som på arbetsplatsen.

Så gör du för att få en bra insida

Något du kan göra för att ta hand om företagets insida är att ha fungerande och moderna redskap i köket, se till så att kontoret är städat och rent, säkerställa att de anställda trivs och mår bra, osv. Listan över detta kan göras lång. Bara att inreda köket med en snygg kaffebryggare eller en fräsch sodastream kan göra mycket mer än du tror.

För att hålla kontoret rent och städat så länge som möjligt kan du sätta upp en policy på kontoret. Det behöver inte vara så hårt som det låter, utan det kan innebära att var och en ska diska och städa upp efter sig. Eller att ni hjälpts åt med att plocka in och ut ur diskmaskinen. Med en välfungerande, välmående insida kommer utsidan att speglas automatiskt.