Hur tar du naturliga bilder av personalen?

För många företag står personalen i centrum. Ett modernt tjänsteföretag står och faller med sin personal. Därföer är det naturligt att kunna presentera sina anställda på webben och i andra sammanhang, med namn och bild.

Vi har alla sett dem. Ganska tråkiga porträttbilder eller bilder av personer som sitter vid sina lite för välstädade skrivbord och ser ut som om de anstränger sig för att det ska se ut som om de jobbar.

Ofta blir det stelt, trist och väldigt oautentiskt. Hur du än anstränger dig är det nästan omöjligt att ta bra och snygga bilder av din personal, när de faktiskt jobbar. Det blir helt enkelt inte så bra bilder.

Skippa skribordet

Bättre då att helt låta bli de där fejkade bilderna av arbete och istället erkänna att personalen gör sig bäst på bild i lite mer avslappnade situationer, som inte direkt är förknippade mer arbete.

Fikarummet är många gånger en perfekt miljö för att ta naturliga och avslappnade bilder och även om ditt fikarum kanske inte riktigt inbjuder till att ta snygga bilder är det en bra utgångspunkt.

Om inte företagets riktiga fikarum riktigt duger är det inget som hindrar att ni fejkar. Använd ett kontor som står tomt, hyr en lokal eller använd fotografens studio. Ställ dit en snygg soffa och några fåtöljer och kompletter med ett snyggt soffbord. Sedan är det bara personalen och förstås fotografen som saknas, för att du ska få perfekta och snygga bilder.

Fika och låt fotografen göra sitt.

Resten är egentligen enkelt. Se till att din personal klär sig snyggt och i lämpliga färger och låt dem dricka kaffe och ha trevligt i ert fejkade (eller ert riktiga) fikarum.

Tänk igenom och kombinera människor i grupper som fungerar socialt och har trevligt tillsammans på ett naturligt sätt. Om det är människor som jobbar tillsammans till vardags är inte så viktigt. Målet är ju att ta bra bilder av din personal och det är precis vad du kommer att få.

Gör ett schema och se till att få med hela personalen på tåget. Tänk också på att inte alla är superextroverta sällskapsmänniskor. En del människor är mer avmätta och tillbakadragna i sitt sätt att umgås.

Se till att anpassa fototillfället efter de som deltar. Vissa människor trivs bäst över en kopp kaffe, medan andra kanske helst umgås över ett parti schack eller med någon viktig arbetsuppgift som måste diskuteras.

Med den här typen av bilder kommer du att upptäcka och kunna visa upp hela din personals repertoar, något som de flesta ser som en styrka.