Mixa vardagsbilderna med hisnande naturbilder

Variation och vackra bilder är nyckeln till att väcka intresse och hålla läsarna kvar, vare sig det handlar om tryckta medier eller om webbdokument.

Som fotograf har du här en bra möjlighet till merförsäljning. De flesta kunder vet att de vill ha när det gäller bilder av personal och verksamhet, men de är kanske inte fullt lika medvetna om behovet av vackra, dramatiska eller rent av hisnande miljöbilder som illustrationer.

Det är inte svårt att erbjuda kunderna detta lilla extra. Däremot kräver det lite planering och att du avsätter lite extra tid för det i ditt dagliga jobb.

Passa på vid resor

När du ändå är ute på fotouppdrag åt en kund, sätt av lite extra tid på platsen, eller på någon plats i närheten, där du har möjlighet att ta vackra, intressanta eller dramatiska naturbilder.

På så sätt har du snart en växande katalog av miljöbilder från många olika miljöer och landsända, och du har möjlighet att erbjuda lokalt bildmaterial utan att behöva lägga ned arbete specifikt på detta.

Åk på fotoexpedition

När schemat tillåter, åk på fotoexpedition. En ofta bortglömd möjlighet är att besöka norra Sverige. Där har du möjlighet att ta vackra naturbilder av fjällen, forsarna och skogarna, och åker du dit under den mörkare delen av året kan du ta fantastiska bilder av norrsken.

Glöm inte stadsmiljöerna

Glöm för all del inte heller bort alla vackra städer och stadsdelar som sverige kryllar av. Allt är inte glas- och betongkomplex! Det finns fortfarande många vackra byggnader, städer och stadsdelar som förtjänar att fotograferas.

Passa på när du ändå passerar eller är på besök. Det tar inte lång tid och du får nya frässcha bilder att erbjuda kunder över hela landet.