Hur tar man bra selfies?

Vissa älskar att ta selfies och gör det dag in och dag ut, men sedan finns det vissa som inte tycker att det är lika kul och då kan det bli lite klurigare. Det finns ett visst socialt tryck just nu med vänner, kollegor och familj som förväntar sig en selfie då och då, så även om det inte är din främsta hobby kan det vara skönt att veta hur man tar en bra bild på sig själv.

Det kan verka som att vissa är naturliga proffs på att ta selfies, men sådan är inte verkligheten. Liksom med allting annat krävs det vilja, intresse, övning, repetition och att man läser på för att bli bra på någonting och konsten att ta bra selfies är inget undantag!

Tips nummer ett är att ta selfien lite uppifrån. Tänk efter, hur ser du ut i spegeln om du lyfter lite på hakan? Då kanske dubbelhakan kikar fram eller så kan man se dig rakt upp i näsborrarna – ingen bra look! Men när man tar bilden lite ovanifrån får man ett bättre perspektiv.

Tips nummer två är att bra ljus – helst dagsljus som lyser upp från alla håll och kanter – innebär färre skuggor, som i sin tur ger dig en bättre bild. Precis som när du drar upp exponeringen i en bild ser man mindre och mindre av detaljer och ojämnheter ju ljusare bilden blir. Undvik därför skuggor och kontrast så mycket det bara går. När du har tagit några bra bilder, beställ custom stickers med din bild och överraska vännerna med en unik sticker!