Tips till nya bröllopsfotografer

Även om vi tenderar att fokusera på företagsfotografi så har vi också ett intresse för andra områden, så som evenemangsfotografi och familjeporträtt. Om man är nyfiken på bröllopsfotografi och vill testa det så rekommenderar vi att man skuggar en erfaren bröllopsfotograf först och främst för att få en förståelse av de olika aspekterna av detta komplicerade jobb.

Eftersom bröllopsdagen är extremt viktig och för många den viktigaste dagen av deras liv, så ligger det en hel del press på att fotografierna lever upp till deras förväntningar. Bröllopsparet vill ha bilder på de olika aspekterna av bröllopet, inklusive alla gästerna och porträttbilder med alla familjemedlemmar i en bröllopslokal i Stockholm. Ett vanligt misstag som oerfarna bröllopsfotografer gör är att de glömmer bort att alla gästerna ska fotograferas och det händer också att man fokuserar så totalt på bröllopsparet att man skymmer gästernas sikt.

Det är också lätt hänt att man får slut på utrymme eller batteri, vilket kan ha katastrofala följder, så det är verkligen någonting man vill undvika. Som bröllopsfotograf skapar du en fotografisk berättelse under bröllopets gång. Du är med från början till slut och din uppgift är att föreviga de viktigaste stunderna – från små detaljer som blommorna i håret och vigselringen, till vigselns höjdpunkt som är själva ceremonin – och allting däremellan.

Som bröllopsfotograf ska du alltså lyckas perfekt med allt från unika porträtt med bröllopsparet i en spännande miljö, bilder med alla familjemedlemmar, vigseln, bröllopsfesten, och så vidare. Det är ett enormt jobb och det är precis därför vi rekommenderar att du börjar med att skugga en erfaren bröllopsfotograf.