Njut av en härlig middag efter en heldag av jobb

Att arbeta hårt en hel dag är jobbigt och det blir inte bättre närt du kommer hem och inser att det enda du kan och förmår laga till middag är korv och makaroner. Ändå är detta vad som allt som oftast händer, eftersom du helt enkelt är för trött för att orka ställa dig och fixa en ordentlig middag, oavsett vad du har i kylskåpet.

Men det finns andra sätt att lösa middagsproblemet, utan att du ska behöva stå i flera timmar vid spisen när du som mest behöver koppla av med en god måltid.

Med bara lite eftertanke och rätt utrustning kan du se till att det alltid finns en gourmetmåltid inom räckhåll när arbetsdagen än slutar.

Gör egna halvfabrikat

Steget från misärmiddag till en njutbar måltid behöver inte alls vara stort. Du kommer långt genom att förbereda olika tillbehör och smårätter som du kan förvara i kylskåpet, färdiga att ta fram.

Köp hem selleri, morötter, vitkål och annat du gillar och pickla själv. Det är inte alls svårt och tar inte lång tid. Med vanlig 1-2-3-lag är det klart på några minuter och du kan göra större mängder att förvara i kylskåpet, att ta fram när andan faller på.

Du kan också göra sallader som coleslaw, eller olika röror som håller länge. Enkelt att tillreda, förvara och lätt att ta fram och äta av när du behöver.

Toppa med perfekt tillagat kött

Med tillbehören är halva slaget vunnet och med perfekt tillagat kött gör du det som tidigare var en misärmiddag till en enkelt tillagad gourmetmåltid.

Skaffa en sous vide som är lättanvänd och pricka in de där dagarna när du vet att du kommer hem ganska sent, så kan du, förutom alla härliga tillbehör också njuta av perfekt tillagat kött efter jobbet.

Förbered allt på morgonen och använd timerfunktionen för att se till att maten blir perfekt tillagad tills du är hemma. Sedan behöver du bara ta fram övriga tillbehör ur kylskåpet, vända köttet i pannan och servera dig själv en härlig måltid efter en lång dag på jobbet.

Svårare än så är det inte att gå från misär till lyx vid middagsbordet.